SaMn

Alla inlägg under september 2011

Av samn - 13 september 2011 08:15

I cannabis finns kemiska ämnen - cannabinoider - som framkallar en slags berusning. Den viktigaste cannabinoiden är en typ av form av tetrahydrocannabinol, förkortat THC. Halten THC varierar mycket, beroende på växtens egenskaper, växtdel och växtplats.


Cannabisruset medför att man känner sig avslappnad och upprymd och pratar och skrattar mer än vanligt. Tankesättet förändras rejält under den tiden ruset är igång i din kropp, och man tänker på stundens tavla ögonen ser, hjärnan tänker just för stunden och dina problem kan vila åt sidan för ett tag. Upplevelsen av tid påverkas så att ett par minuter kan verka som timmar eller tvärtom. I ett senare stadium blir man ofta tyst, fundersam och sömnig. Ruset är oftast över på 2-3 timmar, ibland följt av ett långdraget bakrus med trötthet.

De kroppsliga tecknen på ett cannabisrus är att hjärtat slår snabbare och ögonvitorna kan bli rödaktiga. Man blir torr i munnen och halsen och känner sig ofta hungrig eller sugen på sötsaker.
Korttidsminnet och inlärningsförmågan är nedsatt rejält och kan vara nedsatta upp till ett par dagar.

Efter intag av cannabis bryts stora mängder THC ner till THC-metaboliter. THC och flera av dess metaboliter är fettlösliga och lagras i kroppens fettvävnad, för att sedan långsamt återinsöndras. Vid höga koncentrationer av THC-metaboliter i fettväven kan hjärnan fortsätta att påverkas, även efter att THC-halten i blodet inte längre är mätbar. Nedbrytning via lever och njurar gör det möjligt att via urin uppmäta THC-metaboliter i upp till flera veckor efter intag, beroende på hur omfattande intaget av cannabis varit.


Skadeverkningar

De vanligaste, och vetenskapligt belagda, negativa ruseffekterna av cannabis är ångest, olust, panikkänslor och förföljelsemani, speciellt bland nybörjaranvändare. Ytterligare effekter är försämrad tankeförmåga under berusningsperioden. Långvarig daglig användning kan, förutom beroendeutveckling, ge skador i andningsorganen, nedstämdhet eller depression. Sårbara individer har en betydligt högre risk att utveckla kvarstående psykotiska symtom.

Cannabisanvändning försämrar flera av våra vanligaste tankefunktioner , däribland minne, uppmärksamhet, koncentration och analys- och planeringsförmåga. Försämringar som kan uppstå redan efter en enstaka berusning och kvarstå i många timmar beroende på dosens storlek och intagningssätt. Vid beroende med upprepad, daglig cannabisanvändning kvarstår dessa funktionsförsämringar. Efter avslutad användning kan även lätta former av försämrade tankefunktioner bestå under en längre tid (månader), i vissa fall år.

Cannabisanvändning försämrar individens förmåga att utnyttja sin intellektuella kapacitet och förmågan att reflektera över sig själv, vilket bland annat medför att den psykiska mognaden hos ungdomar och den nödvändiga frigörelsen under tonåren går långsammare. Denna störning anses långt farligare än risken för kroppsliga komplikationer.

Cannabis försämrar korttidsminnet och förmågan till logiskt tänkande. De som i åratal har missbrukat cannabis blir avtrubbade och passiva, får svårt att lära sig nya saker och att arbeta koncentrerat. Närstående upplever ofta en karaktärsförändring hos dem.

Har lättare för att ta avstånd från folk och lätt för att fastna i en punkt i livet, folk som använder sig av ett dagligt intag utav cannabis har lätt att stå kvar i den punkten i livet dem står på just då, dom  har en tendens till att luta sig tillbaka och tycka livet är fantastiskt, dom blir liksom nöjda av situationen. Gentemot folk utan drog behov som nästan dom flesta aldrig nöjer sig med en situation, vill alltid nå bättre.

Hos en del utvecklas ett så kallat "amotivationssyndrom", det vill säga passivitet och oförmåga till planerad verksamhet. Många som hamnar i ett stort behov utav cannabis kanske till och med ett problematiskt behov, skadar närstående och sig själva likså alkoholism också kan utgöra, likså om en olycka skulle inträffa under en drogpåverkad person som en onykter person är bådas reaktionsförmåga nedsatt och olyckan tas inte på samma allvar som en opåverkad person skulle gjort.

Hormonbalansen kan störas, både hos män och kvinnor. Hos ungdomar kan detta hindra att kroppen utvecklas normalt. Produktionen av det manliga könshormonet testosteron kan minska och den sexuella lusten försämras. Hos kvinnor kan de hormoner som styr ägglossningen förändras och menstruationscykeln kan rubbas, vilket kan påverka fruktsamheten. Vidare löper barn till mödrar som använder cannabis under graviditeten ökad risk att födas underviktiga.

Idag är litet känt om mekanismerna bakom påverkan på immunsystemet. Cannabinoiderna modifierar en lång rad immunceller, ibland förstärkande, ibland hämmande. Dessa effekter är dock övergående.

Cannabisrökaren löper ökad risk att få cancer i luftvägarna (lungor, munhåla, svalg, hals), kronisk bronkit och andra lungsjukdomar. Tjäran från cannabisrök innehåller minst 50 % större mängd av cancerframkallande ämnen jämfört med tobakstjäran.

Förmågan att köra bil eller utföra andra komplicerade uppgifter är klart försämrad under påverkan av cannabis.


Tolerans och beroende                                                                                      Om man använder cannabis regelbundet ökar toleransen; man behöver högre doser för samma effekt. Cannabismissbruk kan leda till beroende likväl allt annat också kan. Det fysiska beroendet anses dock inte särskilt uttalat och de kroppsliga abstinenssymptomen är vaga. Irritation, sömnproblem och nedstämdhet är vanliga. Det psykiska beroendet kännetecknas av att själva drogen blir det centrala i tankar, känslor och aktiviteter.

Av samn - 12 september 2011 17:52

Snart klart

 

Av samn - 12 september 2011 16:19

Har legat i soffan hela dagen helt utmattad. jag förstår inte i lördags förmiddag cyklade jag över lite senare än dom andra för att jobba. Precis när jag var framme efter att ha cyklat racet dit utan frukost i magen och en aning halv bakis kanske, känndes det som att någon drämt till mig i bakhuvudet efter jag stigit av cykeln. Vart lite halv snurrig satte mig ner vilade drack vatten och sen var det bra, inge mer med det! Igår var jag skapligt trött bara gick och la mig tidigt och imorse vaknade jag med "huvudvärken" tillbaka jag trodde nästan jag hade ramlat ur sängen och slagit i bakhuvudet först. Jag förstår inte vad är det här? har ont i bakhuvudet ner mot nacken. Ingen aning, någon som vet? 

Det börjar kännas lite läskigt faktiskt, för jag tappar liksom balanssinnet också.

Efter att ha vilat hela dagen känns det bättre, och sitter just nu i köket nere i huset och har lite ångest för att jag inte gjort något idag. Så Googlade fram ett recept oh tänkte nu överraska med middag, om det nu blir en god och bra överraskning återstår. Räkor är det som står på schemat i allafall.

´

Av samn - 8 september 2011 23:20

Man ska bygga upp sitt eget liv kring sig själv och inte kring andra.

SANDRA

Av samn - 8 september 2011 22:32


 

haha vet varken vad jag håller på med eller vad jag ger mig in på

Av samn - 7 september 2011 23:20

Även fast jag dem senaste veckorna har bevisat för mig själv rätt mycket att jag klarar det mesta,eller jag klarar det jag vill. och jag är på alla sätt och vis starkare än jag själv vissa gånger tror.

Så kommer den där tvivlan och strycker sig på ibland och det är då jag blir svagare och mindre än jag egentligen är, det är då det går sämre det är då det går dåligt.

Jag vet inte om tvivlan uppkommer när jag känner vibben av att ingen annan tror på mig. Men vid vidare eftertanke så vet jag att det bara stärker mig ännu mer, och jag klarar saken i fråga tusen gånger bättre.

Ni kanske inte tror det, men ju mer folk hatar mig, vänner sviker mig stampar på mig och ger mig en hård spark i magen, som både den och jag blir förvånad och upprörd över. Det är det som stärker mig, det är då jag är som starkast, kanske inte direkt, kanske inte en vecka efter men när du minst anar det är de du som ligger på marken med mig över tittandes ner mot dig. Men jag sparkar inte tillbaka, nej jag går bara där ifrån.


Du far in mitt huvud som en spjut, har du fått mig att greppa för din luft.

Och nu när du säger några saker som du egentligen inte menar.

Hur fan skär jag upp mellan orden?  

Jag glömde, försöker att inte ingripa, sätta upp en kamp som det inte är att ta sak för mig!

Jag lovar det här måste vara den sämsta positionen att vara i, jag antar att du tänker som du har ignorerat situationen, Och att vända sig till ett pussel.

Orsaken när du är nere du måste låta det gå.

jag vet att hon är i chock!

Vad som händer när timglaset av kärlek tar slut? Under ett tak och ett hus, och allting blir så kallt, det är det enda jag vill veta


   

Av samn - 7 september 2011 00:02

En gammal man blev 98.

Han vann på lotteri och dog nästa dag.

Det är en svart fluga i din Chardonnay.

Det är en dödscell och som du benåda två minuter för sent

Är det inte ironiskt, tycker du inte?

Det är som regn på din bröllopsdag.

Det är en gratis åktur när du redan har betalat.

Det är de goda råd som du bara inte tog, vem hade trott det skulle hända.

Det är siffror, det gäller att slå tärningarna rätt.

Mr play It safe var rädd för att flyga ändock packade han sin väska och pussade hans barn och fru hejdå.

Han väntade hela sitt jävla liv för att avstå från denna flygning och som sedan i slutet ändå kraschade.

Och är det inte ironiskt, Tycker du inte

Tja livet har ett lustigt sätt att smyga sig på dig när du tror att allt är okej och allt går rätt och livet har ett roligt sätt att hjälpa dig när du tror att allt har gått fel och allt sprängs i ditt ansikte.

Det är trafikstockning när du redan är försenad.

Det är bara rökfria skyltar på din 5 minuters cigarett paus.

Det är som 10 tusen knivar när allt du behöver är en sked.

Det är som ett möte med mannen i mina drömmar och sedan ett möte med hans vackra tjej.

Och ja, är det inte ironiskt? Tror du inte lite för mycket själv då kanske?

Livet är ironiskt


 

Av samn - 6 september 2011 23:00

Sommarminnen med S&S



 
 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards